Zakládající partner Mitonu toužil podnikat už od dětství. Vystudoval informatiku na liberecké univerzitě, staral se mimo jiné o službu Restu, kterou koupilo Makro, nyní pomáhá budovat služby UlovDomov, Grason, Qerko nebo StartupJobs. Tím ale výčet jeho aktivit zdaleka nekončí. Rád o sobě ostatně říká, že si nikdy nepřiznal, že by den měl jen 24 hodin.
Grason
StartupJobs
UlovDomov
Qerko
Meriton
Reas
Boataround
Pecosta
Septim
Gastro Tech
Real Estate Tech
HR Tech
Až budete v Jablonci nad Nisou, nezapomeňte se zajít podívat k přehradě. Procházku kolem ní můžete zakončit u hráze v restauraci s minipivovarem Volt. Uděláte tím radost Milanovi Zemánkovi, který ho spoluvlastní a postupně z něj buduje podnik, kde se budou scházet lidé, budou ochutnávat nová piva a kde bude veselo.
Přesně takový je totiž i on - nechce přešlapovat na místě, rád se baví, je ve společnosti a objevuje nové věci. A taková je i jeho role v Mitonu. “Mám rád víc rozjetých věcí najednou,” říká.
Trojnásobný otec, který se ve volném času kromě minipivovaru věnuje také své sbírce starších aut, je v podstatě jakýmsi mitoním skautem a komunikátorem - právě on má často za úkol osondovat, jak který startup funguje, co jsou jeho zakladatelé zač a jestli by to mohla být pro Miton smysluplná spolupráce.
V poslední době takhle přivedl do rodiny Miton firem třeba brněnský projekt Ulovdomov.cz, resp. IdeálníNájemce.cz, jehož rozvíjení se také hodně věnuje. Dříve se zase podílel na budování služby na hodnocení restaurací a rezervování míst v nich Restu, kterou v roce 2018 koupilo Makro.
To, co Milana dnes nejvíc fascinuje, jsou novinky a projekty ze světa gastronomie. Do portfolia patří Grason, který propojuje restaurace s číšníky a číšnicemi, kteří mají aktuálně volno, Milan spolupracuje také se zakladateli aplikace Qerko na placení v restauracích s pomocí QR kódu.
(tisková zpráva) Česká investiční skupina Miton dále posouvá svoje aktivity v digitalizaci gastronomie. Do jeho týmu přicházejí bývalý obchodní šéf plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz a zkušený produktový manažer Jakub Rafaj. Díky čerstvé investici do POS Experts a navýšení podílů ve společnostech Harsys a Savarin navíc skupina nově ovládá již 20 % trhu s pokladními systémy.
Pokladní systém je srdcem každé dobře vedené restaurace. Mezi největší a nejvíce etablované gastronomické systémy v Česku patří Septim. Právě do této společnosti investujeme 15 mil. Kč výměnou za minoritní podíl. Cílem je transformovat tradiční Septim v moderní gastronomickou platformu a také strategicky doplnit naše portfolio startupů zaměřených na téma "chytré restaurace".
Těžké časy pro gastronomii nekončí. I když jsou podniky znovu otevřené, kvůli nejisté budoucnosti bojují s nedostatkem personálu. I přesto, nebo spíš právě proto stále více věříme našemu konceptu "chytré restaurace". Krize totiž nahrává digitalizaci celého odvětví a také vytváří tlak na co nejlepší pracovní podmínky. Proto jsme se nově rozhodli investovat 300 tisíc euro do B2B platformy Uget.