Zakládající partner Mitonu toužil podnikat už od dětství. Vystudoval informatiku na liberecké univerzitě, staral se mimo jiné o službu Restu, kterou koupilo Makro, nyní pomáhá budovat služby UlovDomov, Grason, Qerko nebo StartupJobs. Tím ale výčet jeho aktivit zdaleka nekončí. Rád o sobě ostatně říká, že si nikdy nepřiznal, že by den měl jen 24 hodin.
Grason
StartupJobs
UlovDomov
Qerko
Meriton
Reas
Boataround
Pecosta
Septim
Gastro Tech
Real Estate Tech
Až budete v Jablonci nad Nisou, nezapomeňte se zajít podívat k přehradě. Procházku kolem ní můžete zakončit u hráze v restauraci s minipivovarem Volt. Uděláte tím radost Milanovi Zemánkovi, který ho spoluvlastní a postupně z něj buduje podnik, kde se budou scházet lidé, budou ochutnávat nová piva a kde bude veselo.
Přesně takový je totiž i on - nechce přešlapovat na místě, rád se baví, je ve společnosti a objevuje nové věci. A taková je i jeho role v Mitonu. “Mám rád víc rozjetých věcí najednou,” říká.
Trojnásobný otec, který se ve volném času kromě minipivovaru věnuje také své sbírce starších aut, je v podstatě jakýmsi mitoním skautem a komunikátorem - právě on má často za úkol osondovat, jak který startup funguje, co jsou jeho zakladatelé zač a jestli by to mohla být pro Miton smysluplná spolupráce.
V poslední době takhle přivedl do rodiny Miton firem třeba brněnský projekt Ulovdomov.cz, resp. IdeálníNájemce.cz, jehož rozvíjení se také hodně věnuje. Dříve se zase podílel na budování služby na hodnocení restaurací a rezervování míst v nich Restu, kterou v roce 2018 koupilo Makro.
To, co Milana dnes nejvíc fascinuje, jsou novinky a projekty ze světa gastronomie. Do portfolia patří Grason, který propojuje restaurace s číšníky a číšnicemi, kteří mají aktuálně volno, Milan spolupracuje také se zakladateli aplikace Qerko na placení v restauracích s pomocí QR kódu.
(tisková zpráva) Česká investiční skupina Miton dále posouvá svoje aktivity v digitalizaci gastronomie. Do jeho týmu přicházejí bývalý obchodní šéf plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz a zkušený produktový manažer Jakub Rafaj. Díky čerstvé investici do POS Experts a navýšení podílů ve společnostech Harsys a Savarin navíc skupina nově ovládá již 20 % trhu s pokladními systémy.
Pokladní systém je srdcem každé dobře vedené restaurace. Mezi největší a nejvíce etablované gastronomické systémy v Česku patří Septim. Právě do této společnosti investujeme 15 mil. Kč výměnou za minoritní podíl. Cílem je transformovat tradiční Septim v moderní gastronomickou platformu a také strategicky doplnit naše portfolio startupů zaměřených na téma "chytré restaurace".
Těžké časy pro gastronomii nekončí. I když jsou podniky znovu otevřené, kvůli nejisté budoucnosti bojují s nedostatkem personálu. I přesto, nebo spíš právě proto stále více věříme našemu konceptu "chytré restaurace". Krize totiž nahrává digitalizaci celého odvětví a také vytváří tlak na co nejlepší pracovní podmínky. Proto jsme se nově rozhodli investovat 300 tisíc euro do B2B platformy Uget.