V Mitonu působí jako investiční manažer. Zajímá se zejména o oblasti realit, HR, hospitality a cestování. Rád se ale pouští i do jiných vod a hledá synergické vazby napříč portfoliem. Na starosti má firmy jako Boataround, Qerko, Reas či UlovDomov. Absolvoval pražskou VŠE a mezinárodní program CEMS, část studia strávil v Helsinkách. Před Mitonem pracoval jako projektový manažer v O2. Je ženatý, má dvě děti a ve volném čase nejraději vyráží do hor.
Qerko
Septim
UlovDomov
Reas
Boataround
Gastro Tech
Real Estate Tech
Kterými byznysovými tématy se teď zabýváš?
Vzhledem k tomu, že se starám spíše o mladší projekty, snažím se pomáhat s jejich přerodem na větší a dospělejší. Je to často zkouška pro celou firmu. A i pro mě :)
Jaké projekty jsou pro tebe nejzajímavější, ať už segmentem, nebo přístupem? Kdo za tebou může přijít?
Za mnou může přijít kdokoliv :) Nejsem v tomhle úplně vyhraněný. Spíš než segment je pro mě důležité poslání projektu a nadšení zakladatelů pro to, aby ho naplnili.
Jaké technologie obecně tě poslední dobou fascinují?
Umělá inteligence. Ale někdy mě z toho mrazí.
Jak bys popsal svůj styl práce?
Jako pestrý. Rád kombinuju různé režimy. Baví mě celý den na schůzkách, stejně tak ho ale umím strávit v tabulkách.
Kde nejčastěji trávíš pracovní čas?
I tady mám rád změnu. Někdy s kolegy v kanceláři, jindy třeba na chalupě.
Co často radíš founderům?
Já jim moc neradím. Spíš se je snažím nasměrovat, aby na to přišli sami :)
Co je na tvojí práci nejlepší?
Kolektiv. Miton je se svými projekty propojený skrz společné hodnoty a to naší “rodinu” tmelí.
Co je naopak nejtěžší?
Prioritizovat. Příležitostí je spousta!
Co máš rád na práci v Mitonu?
Volnost. Důvěru. Hodnoty.
Kterou knížku nejčastěji daruješ?
Spíš daruju slivovici.
Co u tebe prošlo časovým testem, tzn. čemu se věnuješ pravidelně už víc let?
Manželka, děti, kolo, hory.
Bez kterých pěti věcí se neobejdeš?
Kolo, reproduktor, pohorky, foťák, vývrtka na víno.
Jaké místo máš nejradši?
Tíhnu tam, kde jsou blízko sebe hory, moře a vinice :) Nakonec se ale vždycky rád vracím domů do Prahy, kde je nejlíp.
Co bys dělal, kdyby nebyl Miton?
To nevím. Ale stejně jako při cestě do Mitonu bych dal na pocity a intuici.
Pokladní systém je srdcem každé dobře vedené restaurace. Mezi největší a nejvíce etablované gastronomické systémy v Česku patří Septim. Právě do této společnosti investujeme 15 mil. Kč výměnou za minoritní podíl. Cílem je transformovat tradiční Septim v moderní gastronomickou platformu a také strategicky doplnit naše portfolio startupů zaměřených na téma "chytré restaurace".
Kdo někdy strávil dovolenou na lodi, ví, že je to parádní zážitek. Pokud ho tedy nezkazí netransparentní služby zprostředkovatelů. Naštěstí technologie pronikají i do jachtaření, a zákazníci si tak místo dohadování v přístavu mohou loď vybrat na pár kliknutí doma na internetu. Stačí využít Boataround, do kterého jsme investovali 15 mil. Kč.
K placení nepotřebujete obsluhu a provozní si najde ověřený personál přes aplikaci.
Dlouhodobobě sledujeme, co se děje na poli gastronomických startupů. Díky tomu dnes vítáme do portfolia hned dva projekty z této oblasti - Grason a Qerko. S oběma jsme od jejich úplných začátků, celková investice činí zhruba 10 miliónů Kč.