V Mitonu působí jako investiční manažer. Aktuálně se nejvíce soustředí na oblast gastrotechu, tedy technologické projekty, které mění způsob, jakým funguje gastronomie – zjednodušují provoz, zvyšují efektivitu a zlepšují zážitek hostů i pracovníků. Do Mitonu přišel v roce 2020 po čtyřech letech v KKCG. Vystudoval ČVUT, je ženatý, má syna Tobiáše, ve volném čase rád surfuje a spí pod širákem.
Grason
StartupJobs
GoOut
Behavera
Nelisa
Gastrotech
Jak bys popsal svůj styl práce?
Co často radíš founderům?
Buďte fér k týmu i klientům. Nespokojte se se standardem. Nepřestávejte inovovat. A před každým důležitým rozhodnutím si znovu vzpomeňte, proč to vlastně celé děláte, co je vaše vize a jestli vás k ní zrovna tohle rozhodnutí posune.
Kde nejčastěji trávíš pracovní čas?
Pokud nejsem zrovna u nějaké z firem, tak v Miton kancelářích v Karlíně. Home office se mi úplně neosvědčil.
Co je na práci investičního manažera nejlepší?
Práce s ohromně zajímavými a inspirujícími lidmi. Možnost budovat s nimi super věci a tak posouvat je, sebe i všechny ostatní, kteří s námi pracují. Současně mě baví prostředí, kde je nezbytná velká schopnost adaptace.
Co je naopak nejtěžší?
Abyste mohli plnit roli důvěryhodného parťáka, je nezbytné mimo jiné i dobře porozumět myšlení foundera, jeho přístupu a vizi. Pěstovat si psychologické dovednosti a vysokou úroveň empatie není pro mě vždy úplně snadné :)
Kterou knížku nejčastěji daruješ?
Principles od Raye Dalia.
Se kterým podcastem trávíš nejvíc času?
Mění se to, ale dlouhodobě to budou Surf Splendor a a16z podcast.
Startup Grason, který v roce 2018 založili Karel Mařík s Jarmilou Kowolowskou jako platformu pro flexibilní zajištění restauračního personálu, vstupuje do nové fáze. Jeho novým majitelem se stal Miton, který byl v Grasonu od roku 2019 investorem, a novou CEO Anna Pánková. Ta má za úkol Grason rozvinout novým směrem, tak aby restauratérům sloužil ke kompletnímu personálnímu řízení jejich podniku.
Za kariérním portálem Nelisa stojí zakladatel StartupJobs Filip Mikschik a Miton.